Online terapi

Online terapi er en løsning, som har vist sig at være meget bedre for mange, end vi havde forestillet os. Grundet corona, har flere været nødsaget til at give/modtage online terapi og mange, inklusiv jeg selv, har faktisk været meget positivt overraskede over, hvor meget de har kunnet få ud af det og hvor nærværende og effektivt, det har været.

Corona har også betydet, at der er udviklet flere platforme til forskellige behandlingsmetoder og der er udviklet flere retningslinjer for, hvordan man kan gøre online terapien så effektiv og behagelig som muligt.

Således har jeg mulighed for at tilbyde både EMDR, schematerapi og kognitiv adfærdsterapi online.

Der er flere fordele forbundet med online terapi.

  • Du slipper for at bruge tid på transport, parkering og tid i venteværelset
  • Det er nemt at sætte en time af, hvis du fx arbejder hjemme eller studerer
  • Du kan sidde i trygge rammer, der hvor du bedst kan lide at sidde og med det tæppe og den kop the, du bedst kan lide
  • Hvis du fx er lidt syg, cyklen er punkteret eller andre uforudsete forhindringer, behøver du ikke gå glip af sessionen
  • Hvis du flytter væk eller i en periode opholder dig et andet sted end i dit hjem (fx højskole), kan du fortsætte behandlingen, i stedet for at skulle finde en ny psykolog
  • Det kan være energikrævende at være i terapi og du kan derfor spare på energien, ved ikke også at skulle frem og tilbage
  • Det er helt anonymt, da du ikke skal fysisk ind i en klinik, hvor du kan møde andre
  • Der gælder samme tilskudsregler fra ”Sygeforsikringen danmark” og de fleste sundhedsforsikringer til online terapi, som ved fremmøde
  • Det vil oftest være nemmere at få en tid hurtigt, da jeg har flere ledige onlinetider

Online terapi kan også bruges i kombination med fremmødeterapi. Det kan være, at du har det bedst med at møde mig i klinikken i starten af forløbet, og så derefter kan føle dig mere tryg ved at tale med mig online. Det kan også være, at du pga. fx angst, har brug for først at mødes online og så senere vælger, at ville fremmøde. Eller det kan være, at det en gang imellem passer dig bedst at møde i klinikken, og andre gange passer bedst at møde mig online. Vi finder ud af, hvad der passer dig bedst!

Som det også er ved almindelige terapisessioner, vurderer jeg altid din sikkerhed, i forhold til de oplevelser og udfordringer, som vi arbejder med – det vil sige, at vi arbejder inden for en ramme, så du kan afslutte sessionen i en følelsesmæssig tilstand, som du selv vil kunne håndtere på en hensigtsmæssig måde.

Sådan foregår det
Online terapi foregår i krypterede videoplatforme og du får tilsendt et link eller en invitation til samtalerne, så det kræver ikke teknisk snilde og dine informationer lagres ikke nogen steder. Det er mest behageligt med høretelefoner, så lyden bliver mindst muligt forstyrret eller giver mindst mulig genklang, men det kan også fungere uden. Ligeledes kan det foregå både på en smartphone og en computer (der kan være enkelte begrænsninger på telefonen, men vi plejer at finde en vej omkring det).

Jeg sidder enten på mit kontor i klinikken eller i mit hjem, og jeg er altid alene og bruger høretelefoner, så ingen kan se eller høre dig. Sessionerne er selvfølgelig omfattet af samme tavshedspligt og etiske retningslinjer, som almindelige terapisessioner.